Az Alapítványról
Hírek, információk
Eszmecsere
2007 az Orosz Nyelv Éve
2005 Magyar-Orosz Kulturális Évad
PÁLYÁZATOK
Az alapítvány díjai
Hírek, információk

   
Főoldal > Hírek, információk
Hírek, információk

A honlap szerkesztője: Gyimesi Zsuzsanna
Kitüntetést hozott a Télapó a Ruszisztikai Központba
2018-12-07

2018. december 6-án Valerij Platonov, a budapesti Orosz Kulturális Központ főigazgatója a központ fennállásának 45. évfordulójára rendezett ünnepségen érdemérmeket nyújtott át öt olyan személyiségnek, akik az elmúlt évtizedekben kiemelkedően sokat tettek a magyar-orosz kulturális kapcsolatok ápolásáért.

Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezető igazgatója, Kiss János, a Győri Balett igazgatója és Posta György, Tokaj város polgármestere mellett az ELTE BTK Ruszisztikai Kutatási és Módszertani Központ vezetője, Dr. Gyimesi Zsuzsanna is átvehette a megtisztelő kitüntetést, amely „A barátságért és együttműködésért” nevet viseli.

Az ünnepségre a budapesti Orosz Kulturális Központ fennállásának 45 éves évfordulója alkalmából került sor. A rendezvényt a központ főigazgatója, Valerij Platonov nyitotta meg, majd köszöntő beszédet mondott Vlagyimir Szergejev, az Orosz Föderáció magyarországi nagykövete és Schőberl Márton, a KÜM kulturális diplomáciáért felelős helyettes államtitkára.

Az orosz nyelv magyarországi népszerűsítéséért dicsérő oklevélben részesült többek között Kárpáti György, az ELTE BTK Szláv Intézet nyugalmazott oktatója és kitűnő szinkrontolmács, valamint Kozma András fordító és dramaturg is, aki valamikor az ELTE BTK-n szerzett diplomát.  

<<< Vissza a hírekhez


  

No, megállj csak - egy kis ó-újév köszöntésre
2019-01-17
2019 első színes rendezvénye a Ruszisztikai Központban az orosz ó-újév köszöntése volt, ahol egy jelentős születésnapot is ünnepeltünk: 50 éve került bemutatásra a No, megállj csak! című rajzfilm első, kísérleti része.
Tovább >>>
Metodikai szombat 2019 január
2019-01-16
2019 első, orosztanároknak szóló metodikai szombatjára 2019. január 26-án 13 órától kerül sor a Ruszisztikai Kutatási és Módszertani Központban.
Tovább >>>
50 éves az orosz Tom és Jerry
2019-01-08
Már 50 éves a No, megállj csak! című szovjet akció-rajzfilm sorozat. Gyertek, nézzünk meg együtt néhány epizódot január 14-én 17 órától!
Tovább >>>
Bensőséges évbúcsúztató rövidfilmek társaságában
2018-12-20

December 21-én délután négy órakor népes csoport gyűlt össze a Ruszisztikai Kabinetben, hogy egy munkával és élményekkel teli évet búcsúztassanak a 2017-18-as évek legjobb oroszországi rövidfilmjeinek társaságában.

Tovább >>>
Közművelődési expedíció helyszíne Budapest és a Ruszisztikai Központ
2018-12-17
Az "Oroszország – a lehetőségek hazája" című kelet-közép-európai pályázat 6 magyar győztese,  a szentpétervári Herzen Egyetem önkéntes központjának vezetői és két hallgatója, valamint a Pszkovi Egyetem négy diákja Budapestre érkezett, hogy négy, Szentpéterváron együtt eltöltött nap után itt folytassák expedíciójukat.
Tovább >>>